Categories
#aTRESCbandes Col·loqui

#aTRESCbandes Les arts escèniques… el dia després

 

Data de l’activitat: 07 maig 2020 a les 18:30

Parlem amb Tomàs Aragay, Isabel Vidal i Tracy Sirés sobre com veuen el món de les arts escèniques en els propers mesos.

El cicle #aTRESCbandes va tenir lloc entre març i juny del 2020, amb 10 sessions setmanals emeses en streaming a través del nostre canal d’Instagram. Al llarg de les 30 converses trobem una sèrie de temes recurrents que fan referència a la necessitat de col·laborar i de crear xarxes, de treballar plegats; a la confluència entre lo presencial i lo online, no com a termes contraposats, sinó com a elements d’un nou paradigma propici per a la hibridació i la reinvenció de formats; a la necessitat de remarcar els valors socials de la cultura, començant per resoldre la qüestió de la monetització; i, inevitablement, al més que probable canvi d’hàbits i de rol dels públics de la cultura.

Recupera aquí la conversa

Dossier de públic

El Dossier de públics és una eina per aprofundir i conèixer millor els creadors i creadores que formen part de l’Aula de Públics, i de les temàtiques que aborden.

Algunes de les reflexions dels nostres convidats…

“Treballant amb creadors i artistes arribo a la conclusió que, fem el que fem, molarà molt. És tant bonic el que fan, tant emocionant, que serem aire fresc, un xut d’energia. Sigui com sigui, la cultura sempre serà molt necessària”, Tracy Sirés, Directora del Teatre Auditori de Granollers.

El teatre és una activitat social. Ara l’estem gaudint de diferents formes. Però la millor manera de gaudir-lo és en viu. Tenim ganes de teatre i ganes de tornar aviat a aquesta activitat tant essencial per les persones que necessiten aquest refugi i aquest plaer que dona poder compartir un espectacle. El teatre o és social, o no és“, Isabel Vidal, Directora General del Grup Focus i Presidenta d’ADETCA.

Els artistes tenim una gran oportunitat en la situació actual de reivindicar un nou marc laboral perquè tots els treballadors de la cultura (creadors, tècnics, gestors…) necessitem un règim de la Seguretat Social especial“, Tomàs Aragay, Cia Societat Doctor Alonso