Categories
#aTRESCbandes Col·loqui

#aTRESCbandes El sector dels museus i el patrimoni… el dia després

 

Data de l’activitat: 14 maig 2020 a les 18:30

Parlem amb Jusep Boya, Gemma Carbó i Marko Daniel sobre com veuen el món dels museus i el patrimoni en els propers mesos.

El cicle #aTRESCbandes va tenir lloc entre març i juny del 2020, amb 10 sessions setmanals emeses en streaming a través del nostre canal d’Instagram. Al llarg de les 30 converses trobem una sèrie de temes recurrents que fan referència a la necessitat de col·laborar i de crear xarxes, de treballar plegats; a la confluència entre lo presencial i lo online, no com a termes contraposats, sinó com a elements d’un nou paradigma propici per a la hibridació i la reinvenció de formats; a la necessitat de remarcar els valors socials de la cultura, començant per resoldre la qüestió de la monetització; i, inevitablement, al més que probable canvi d’hàbits i de rol dels públics de la cultura.

Pots recuerpar la conversa aquí

 

Dossier de públic

El Dossier de públics és una eina per aprofundir i conèixer millor els creadors i creadores que formen part de l’Aula de Públics, i de les temàtiques que aborden.

Algunes de les reflexions dels nostres convidats…

Totes les crisis són una oportunitat i en el món cultural n’hem deixat passar moltes. Aquesta és la nostra i l’hem d’aprofitar, especialment per treballar de manera més transversal i coordinada, per sumar, per dialogar amb la societat i els nostres públics d’una manera molt planera i sincera“, Gemma Carbó, Directora del Museu de la Vida Rural.

L’experiència digital és diferent a l’experiència directa de l’obra d’art, ni millor ni pitjor. I segur que després d’aquesta crisi continuarem i augmentarem els vincles online. Però sempre hi haurà un desig d’entrar en contacte directe amb l’obra d’art, un contacte íntim“, Marko Daniel, Director de la Fundació Joan Miró.

No podem viure amb por. Hem d’integrar l’esperança, essent conscients que no serà un procés fàcil, però cal recuperar un espai de centralitat amb els públics de la cultura“, Jusép Boya, Director del Museu d’Arqueologia de Catalunya.