Categories
#aTRESCbandes Col·loqui

#aTRESCbandes Els festivals d’estiu… el dia després

 

Data de l’activitat: 30 abril 2020 a les 18:30

Parlem amb Francesc Casadesús, Jordi Herreruela i Alberto Guijarro sobre com veuen els festivals d’estiu aquest any i les properes edicions

El cicle #aTRESCbandes va tenir lloc entre març i juny del 2020, amb 10 sessions setmanals emeses en streaming a través del nostre canal d’Instagram. Al llarg de les 30 converses trobem una sèrie de temes recurrents que fan referència a la necessitat de col·laborar i de crear xarxes, de treballar plegats; a la confluència entre lo presencial i lo online, no com a termes contraposats, sinó com a elements d’un nou paradigma propici per a la hibridació i la reinvenció de formats; a la necessitat de remarcar els valors socials de la cultura, començant per resoldre la qüestió de la monetització; i, inevitablement, al més que probable canvi d’hàbits i de rol dels públics de la cultura.

Recupera la conversa aquí

Dossier de públic

El Dossier de públics és una eina per aprofundir i conèixer millor els creadors i creadores que formen part de l’Aula de Públics, i de les temàtiques que aborden.

Algunes de les reflexions dels nostres convidats…

No podem prescindir de la cultura. Durant aquest temps de confinament s’ha fet  imprescindible perquè és un bé necessari, ens transforma, ens ajuda, ens acompanya i ens defineix com a societat. Per això l’hem de seguir defensant i treballar per ella“, Francesc Casadesús, Director del Festival GREC.

La nova normalitat ha d’acabar aportant una mentalitat diferent, més equitativa per tothom, més feminista, més sostenible, que pensem més en el medi ambient, en cuidar el planeta… En definitiva, que tots hem de prendre més consciència comuna de com ha de ser aquest futur“, Alberto Guijarro, Codirector del Primavera Sound.

Cal posar en valor l’efecte d’estabilitat social que aporta la cultura, juntament amb el valor de la salut i de l’economia. Perquè també som un estat d’ànim; i tard o d’hora, o possibilitem que la gent s’abraci, canti o balli junta, o trobarà noves fórmules de saltar-se lo establert“, Jordi Herreruela, Director del Festival Cruïlla.