Categories
#aTRESCbandes Col·loqui

#aTRESCbandes El sector de la música clàssica… el dia després

 

Data de l’activitat: 21 maig 2020 a les 18:30

Parlem amb Enric Martínez-Castignani, Joan Oller i Oriol Aguilà sobre el sector de la música clàssica.

El cicle #aTRESCbandes va tenir lloc entre març i juny del 2020, amb 10 sessions setmanals emeses en streaming a través del nostre canal d’Instagram. Al llarg de les 30 converses trobem una sèrie de temes recurrents que fan referència a la necessitat de col·laborar i de crear xarxes, de treballar plegats; a la confluència entre lo presencial i lo online, no com a termes contraposats, sinó com a elements d’un nou paradigma propici per a la hibridació i la reinvenció de formats; a la necessitat de remarcar els valors socials de la cultura, començant per resoldre la qüestió de la monetització; i, inevitablement, al més que probable canvi d’hàbits i de rol dels públics de la cultura.

Pots recuperar la conversa aquí

Dossier de públic

El Dossier de públics és una eina per aprofundir i conèixer millor els creadors i creadores que formen part de l’Aula de Públics, i de les temàtiques que aborden.

Algunes de les reflexions dels nostres convidats…

Des de la vessant més positiva, vull expressar el meu respecte i amor pel que fem els implicats al sector de la cultura. Hem d’entendre que tots estem en el mateix vaixell i que hem de treballar plegats per construir una realitat diferent que sigui beneficiosa per la comunitat”, Enric Martínez-Castignani, Cantant d’òpera i director artístic.

Res pot substituir a la música en directe. L’experiència vivencial del directe és un valor per ella mateixa. Cal que ens adaptem a les noves circumstàncies però sense renunciar mai a la música en directe. Ara més que mai, la missió del gestor cultural és ajudar a la connexió artista/públic“, Joan Oller, Director del Palau de la Música Catalana.

“Cancel·lar el Festival Castell de Peralada 2020 ha estat una de les decisions més complicades de la meva carrera. Ho hem hagut de fer pensant en la seguretat del nostre públic i del nostre equip. Ara hem de treballar perquè totes les temporades, festivals i programadors de música clàssica hi siguem al 2021!“, Oriol Aguilà, Director del Festival Castell de Peralada.