Categories
#aTRESCbandes Col·loqui

#aTRESCbandes El sector cultural… el dia després

 

Data de l’activitat: 25 juny 2020 a les 18:30

Parlem amb Xavier Cubeles, Àngel Mestres i Margarida Torguet sobre el sector de la cultura en confinament.

El cicle #aTRESCbandes va tenir lloc entre març i juny del 2020, amb 10 sessions setmanals emeses en streaming a través del nostre canal d’Instagram. Al llarg de les 30 converses trobem una sèrie de temes recurrents que fan referència a la necessitat de col·laborar i de crear xarxes, de treballar plegats; a la confluència entre lo presencial i lo online, no com a termes contraposats, sinó com a elements d’un nou paradigma propici per a la hibridació i la reinvenció de formats; a la necessitat de remarcar els valors socials de la cultura, començant per resoldre la qüestió de la monetització; i, inevitablement, al més que probable canvi d’hàbits i de rol dels públics de la cultura.

Pots recuperar la conversa aquí

 

Dossier de públic

El Dossier de públics és una eina per aprofundir i conèixer millor els creadors i creadores que formen part de l’Aula de Públics, i de les temàtiques que aborden.

Algunes de les reflexions dels nostres convidats…

Com diu en Xavier Marcet, “En aquesta pendèmia, qui no s’ha equivocat és que no ha decidit; i qui no ha decidit és que no ha pensat prou.”. Ens hem forçat a pensar i repensar-nos, i treurem un gran aprenentatge de tot plegat“, Àngel Mestres, Director General de Trànsits Projectes.

Cal compromís. Ens hem de comprometre, cadascú des del seu àmbit, com a artistes, com a gestors, però sobre tot com a espectadors i com a públics de la cultura, per veure com podem treballar plegats i pensar conjuntament en projectes culturals i artístics que puguin ser sostenibles“, Margarida Troguet, gestora cultural.

Què pot fer la cultura davant d’aquesta situació? Ajudar-nos a entendre què està passant. Els artistes i els creadors ens donen una mirada sobre com interpretar el present, apunten possibles sortides a les crisis i, com deia en Raymond Williams, “la cultura és cultivar idees per imaginar futurs”. Si reconeixem que la cultura pot fer una aportació en aquests moments, estarem disposats a pagar per la cultura. El valor que hem de prioritzar és apostar per la cultura perquè és indispensable per construir futurs. Hem d’explicar molt bé perquè té sentit la cultura“, Xavier Cubeles, Eurecat.