Categories
#aTRESCbandes Col·loqui

#aTRESCbandes Art i comunitat… el dia després

 

Data de l’activitat: 11 juny 2020 a les 18:30

Parlem amb Eva Garcia, Marta Esteve i Àngels Margarit sobre l’art, la cultura i la comunitat en temps de confinament.

El cicle #aTRESCbandes va tenir lloc entre març i juny del 2020, amb 10 sessions setmanals emeses en streaming a través del nostre canal d’Instagram. Al llarg de les 30 converses trobem una sèrie de temes recurrents que fan referència a la necessitat de col·laborar i de crear xarxes, de treballar plegats; a la confluència entre lo presencial i lo online, no com a termes contraposats, sinó com a elements d’un nou paradigma propici per a la hibridació i la reinvenció de formats; a la necessitat de remarcar els valors socials de la cultura, començant per resoldre la qüestió de la monetització; i, inevitablement, al més que probable canvi d’hàbits i de rol dels públics de la cultura.

Reviu la conversa aquí

Dossier de públic

El Dossier de públics és una eina per aprofundir i conèixer millor els creadors i creadores que formen part de l’Aula de Públics, i de les temàtiques que aborden.

Algunes de les reflexions dels nostres convidats…

Qualsevol projecte cultural ha d’incorporar la visió comunitària. Ha de
treballar pensant en quines comunitats té a prop, de quina manera poden formar part dels projectes, que s’enriquiran, i les persones se’ls sentiran seus“, Marta Esteve, Fundació Carulla.

Ens cal potenciar la idea de cultura com a refugi. No hem d’inventar res de nou. Només cal observar, recollir i posar-nos en relació, enfortint el que ja existeix. Hem de començar per escoltar els nostres veïns i veïnes, el nostre barri… per saber què està passant. Com podem tornar a l’espai públic? Amb l’escolta, amb un respecte a la diversitat, convivint amb la diferència… perquè amb la vulnerabilitat tots ens hem sentit més iguals“, Eva Garcia, ComuArt.

No som màquines. Som més eficients conforme som més humans, i som més humans sentint que som un, que ens hem d’aproximar els uns als altres. La cultura, les arts, ens aproximen sense conèixer-nos. Hem de lluitar perquè la por i la seguretat no ens privin de les ganes de viure i de ser allò que som“, Àngels Margarit, Directora del Mercat de les Flors.