Categories
#aTRESCbandes Col·loqui

#aTRESCbandes El sector de la gastronomia… el dia després

 

Data de l’activitat: 04 juny 2020 a les 18:30

Parlem amb Roser Torras, Ada Parellada i Toni Massanés del sector de la gastronomia en els propers mesos.

El cicle #aTRESCbandes va tenir lloc entre març i juny del 2020, amb 10 sessions setmanals emeses en streaming a través del nostre canal d’Instagram. Al llarg de les 30 converses trobem una sèrie de temes recurrents que fan referència a la necessitat de col·laborar i de crear xarxes, de treballar plegats; a la confluència entre lo presencial i lo online, no com a termes contraposats, sinó com a elements d’un nou paradigma propici per a la hibridació i la reinvenció de formats; a la necessitat de remarcar els valors socials de la cultura, començant per resoldre la qüestió de la monetització; i, inevitablement, al més que probable canvi d’hàbits i de rol dels públics de la cultura.

Pots reviure la conversa aquí

 

Dossier de públic

El Dossier de públics és una eina per aprofundir i conèixer millor els creadors i creadores que formen part de l’Aula de Públics, i de les temàtiques que aborden.

Algunes de les reflexions dels nostres convidats…

Cal que les administracions públiques donin suport al sector de la restauració i la gastronomia. És el moment de fer, no de dir. Òbviament, un restaurant és un negoci, però cal posar en valor el producte, el servei, l’experiència“, Roser Torras, Directora General del Grup GSR.

Estaria bé que comencéssim a explorar xarxes en tots els àmbits del sector cultural, per veure com els aliments del cos i de l’ànima poden formar part essencial de la nostra vida, de la nostra societat, de la nostra economia“, Toni Massanés, Director de la Fundació Alícia.

Les crisis són generadores d’oportunitats. No crec que sortim d’aquesta crisi com a millors persones i millor societat, però sí que hem de mantenir una ment jove, creativa, per aprofitar les oportunitats que se’ns presentin. Segur que hi haurà també projectes que no se’n sortiran, però els que sobrevisquin en sortiran més reforçats. I, en el nostre entorn, una crida: cuineu, cuineu, maleïts! Descobrim el plaer de cuinar i de menjar“, Ada Perallada, Restaurant Semproniana.