Categories
Col·loqui

Presentació de l’Aula de públics del TRESC – Comunitat de Cultura

 

Data de l’activitat: 08 abril 2021 a les 19:00

“Els públics de la cultura en el centre de l’estratègia”

El 8 de d’abril  presentarem l’Aula de Públics a través d’una conversa a 4 veus sobre els públics: amb les mirades professionals de Margarida Troguet, vicepresidenta del CoNCA i Pepe Zapata, director del TRESC; amb el punt de vista dels propis espectadors amb Hebert Parodi, soci del TRESC; i la perspectiva internacional de Jorge Dubatti, qui té una llarga trajectòria de treball en Escoles d’Espectadors a Argentina.

 L’Aula de Públics és un espai de trobada per tots els públics de la cultura on aprendre -i desaprendre-. És parar atenció a l’oferta cultural d’una manera diferent: començar a mirar els punts que tenen en comú les programacions dels diferents espais culturals, de forma transversal.

La voluntat de l’Aula de Públics és la de connectar creadors i públics a través d’un seguit de propostes d’activitats que ens ajudin a aprofundir en la programació cultural catalana i en els temes que hi tracten. A l’Aula de públics trobaràs converses, col·loquis, entrevistes i tota mena d’activitats vinculades amb els protagonistes de l’actualitat cultural.

Pots recuperar el col·loqui aquí

 

Dossier de públic

El Dossier de públics és una eina per aprofundir i conèixer millor els creadors i creadores que formen part de l’Aula de Públics, i de les temàtiques que aborden.

Jorge Dubatti és una de les figures internacionals més importants al voltant del concepte de escoles d’espectadors a l’àrea llatinoamericana i arreu del món. És professor universitari, crític teatral i historiador del teatre argentí. El 2001 va crear la Escuela de Espectadores de Buenos Aires i, partir d’aquest moment, ha estat present en els processos de creació de més de 47 escoles d’espectadors tant a l’Argentina coma a Sudamèrica. Coordina l’Àrea de recerca en Ciències de l’Art al Centro Cultural de la Cooperación Florian Gorini, i és impulsor de la Red Internacional de Escuelas de Espectadores, REDIEE) de la qual també és membre l’Aula de Públics del TRESC.

La gestora cultural, comissària de les arts en viu i vicepresidenta del CoNCA, Margarida Troguet, participa en la conversa sobre la centralitat dels públics. La seva experiència en el món de les arts en viu i la creació de continguts, l’ha fet apropar-se i conèixer molt bé als públics i totes aquelles relacions de proximitat amb els públics.

En Hebert Parodi és un apassionat de les arts escèniques i del teatre. Gran recomanador i prescriptor teatral, es mira l’escenari amb ulls crítics i conscients. La seva mirada com a soci del TRESC ens aporta la visió dels públics participatius.