Categories
Mots en viu

Ruta literària: “Francesca de Barcelona” amb Laia Perearnau

 

Data de l’activitat: 21 juliol 2022 a les 19:00

Ruta literària: “Francesca de Barcelona” amb Laia Perearnau

Punt de trobada: Plaça de les Olles, davant de Cal Pep.

Vine a descobrir “Francesca de Barcelona” la novel·la de Laia Perearnau guanyadora del Premi Néstor Luján de novel·la històrica!

En aquesta ruta literària amb l’autora descobriràs la vida d’una de les poques metgesses que va poder exercir a la ciutat de Barcelona el segle XIV: farem un passeig pels carrers de la Ribera i ens arribarem el Call on vivien els jueus.

La ruta acabarà a la llibreria La Central, on podràs comprar el llibre i per tal que te’l signi l’autora.

Francesca de Barcelona (Columna)

Una dona extraordinària que desitja ser cirurgiana, un amor impossible, una lluita insaciable. Un relat enlluernador de la Barcelona del segle XIV.

Barcelona, 1382. La Francesca és una noia cristiana de quinze anys que ajuda la seva àvia Bonanada a fer de llevadora. L’àvia li ensenya els secrets de l’ofici i la introdueix en el domini de les plantes remeieres, però ella no en té prou, i malgrat que viu en un entorn molt humil, té la ferma determinació de convertir-se en metgessa i cirurgiana. Només hi ha un problema: aquesta és una professió reservada als homes i fer-s’hi un lloc és gairebé una quimera.

Gràcies al seu ofici de llevadora, visita sovint el Call. Allà coneixerà l’Astruc, un noi jueu provinent d’una nissaga de metges que vol estudiar medicina. Tots dos arribaran a l’acord de compartir coneixements: la Francesca li ensenyarà tot el que sap sobre plantes i ell li donarà accés als seus llibres. Però la medicina no és la seva única passió: la Francesca està enamorada d’en Martí, el seu amic d’infantesa, i amb aquest amor s’iniciarà en la vida adulta, una vida trepidant plena d’obstacles, amor, traïcions i passions.

Basada en una història real i amb una narració absolutament enlluernadora, Laia Perearnau ens endinsa magistralment a la Barcelona del segle XIV, quan les malalties feien estralls, i ens fa vibrar amb la vida d’una dona extraordinària, plena de determinació, que va lluitar incansablement contra els límits imposats a les dones de la seva època.

Dossier de públic