Categories
Conversa De Grec a Grec

La ruta de la palta · Conversa amb Sebastián de la Cueta i Rodrigo Leal

 

Data de l’activitat: 04 desembre 2020 a les 17:00

La ruta de la palta: Un viatge entre Catalunya i Xile

Diàleg entre els responsables de la companyia i els espais de creació que han participat del procés de creació de l’espectacle La ruta de la palta, inclòs al programa del Grec Festival, De Grec a Grec.
L’espectacle va néixer fa 2 anys en una residència que Projecte Ingenu va fer a Xile gràcies al programa d’internacionalització de la Nau Ivanow, on es vol posar en contacte companyies catalanes amb xilenes per tal d’establir un intercanvi que ajudi al seu creixement. Fruit de la llavor posada a la residència al Espacio Checoslovaquia de la capital xilena, es presenta un espectacle que beu de les dues cultures, amb creadors d’aquí i d’allà i que vol mostrar-nos les similituds entre ambdues cultures, però també com des d’Europa se segueix colonitzant el continent llatinoamèrica i les seves riqueses.

Participen:
● Marc Chornet, Director de Projecte Ingenu
● David Marín, Director de la Nau Ivanow
● Rodrigo Leal i Sebastián de la Cuesta, director executiu i director artístic, respectivament, d’Espacio Checoslovaquia

Conduïts pel director del TRESC, Pepe Zapata.

Pots recuperar la conversa aquí

Dossier de públic

El Dossier de públics és una eina per aprofundir i conèixer millor els creadors i creadores que formen part de l’Aula de Públics, i de les temàtiques que aborden.

Marc Chornet és el Director de Projecte Ingenu, basat en la creació d’un espai slow… La pretensió és construir un espai de “repòs”, on la pressa per resoldre una situació no sigui un criteri vàlid. Així doncs, vam iniciar la producció slow d’espectacles mantenint-nos al marge del tempo estàndard de producció, mentre reformulàvem la manera de resseguir l’entrenament actoral i les activitats fora del teatre.

David Marín és el Director de la Nau Ivanow, un espai de residències d’arts escèniques amb és de 20 anys de treball, que acolleix i acompanya les companyies en la seva creació teatral. El seu objectiu és treballar per la professionalització, la mobilitat i la internacionalització de les joves companyies.

Rodrigo Leal i Sebastián de la Cuesta són el director executiu i el director artístic, respectivament, d’Espacio Checoslovaquia, Un espai a la ciutat de Santiago de Xile que vol sostenir un model per a les arts  escèniques amb capacitat econòmica autosostibible per desenvolupar projectes amb alta qualitat.