Categories
InSitu

INSITU · Vitralls Bonet

 

Data de l’activitat: 26 maig 2021 a les 18:30

Visita al taller de Vitralls Bonet: la descoberta del procés creatiu de l’art de la llum

Visitem el taller dels mestres vitrallers Bonet per conèixer de primera ma les tècniques de la creació dels vitralls que han fet d’aquesta família un referent en l’art dels vitralls i els tancaments amb llum. Amb gairebé 100 anys d’història, són experts en la restauració de vitralls dels principals monuments de Catalunya, i en el disseny i creació de nous dissenys.

En els seus gairebé 100 anys d’existència han contribuït a conservar els més importants vitralls del país com la Sagrada Família, el Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona o el Museu d’Art de Cerdanyola, i també de fora de Catalunya amb treballs a tot el món.
El seu taller, al Districte Cultural de L’Hospitalet, és un resum de la història d’aquesta tècnica de decoració amb llum, i la seva experiència és la millor manera d’apropar-nos a la història dels tancaments amb llum.

Pots reviure la visita aquí

Dossier de públic

El Dossier de públics és una eina per aprofundir i conèixer millor els creadors i creadores que formen part de l’Aula de Públics, i de les temàtiques que aborden.

El Taller dels germans Josep Maria i Xavier Bonet va néixer al carrer Astúries del barri de Gràcia, on s’hi van estar fins el seu recent trasllat al Districte Cultural de L’Hospitalet de Llobregat. Aquí podeu conèixer l’aventura dels seu trasllat a la nova seu hospitalenca.

Després de la Guerra Civil, van treballar intensivament en la reconstrucció dels vitralls dels temples i monuments més destacats del país, que havien estat destruïts per la guerra. Van portar a terme projectes amb els arquitectes més importants del moment com Josep Maria Jujol, i artistes de primera fila a partir dels anys 60, com Will Faber, entre d’altres.

De la ma del Jordi Bonet, ens aproparem a les tècniques de creació de vitralls, a la història d’aquesta empresa i dels treballs de la llum i el color.

Més informació a la seva web

Amb la col·laboració del

Aquí trobareu una petita crònica de les visites.