Categories
InSitu

INSITU · Tallers artesans del Poble Espanyol

 

Data de l’activitat: 22 setembre 2021 a les 18:30

Visita als tallers artesans del Poble Espanyol

Sabies que dins el recinte del Poble Espanyol hi treballen més d’una vintena d’artesans cada dia?. El seu talent, el seu art en la creació de tot tipus de productes fets a ma i la seva concentració al Poble Espanyol els va fer mereixedors de la distinció de Zona d’Interès Artesanal.

De la ma del programa INsitu us convidem a visitar alguns dels tallers artesans per conèixer de primera mà què fan, com ho fan, què significa estar físicament dins del recinte del Poble Espanyol i la relació que hi ha entre ells.

La visita serà el dia 22 de setembre i es podran visitar tres tallers vinculats amb la ceràmica, el cuir i el tèxtil.

Pots reviure la visita aquí

 

Dossier de públic

El Dossier de públics és una eina per aprofundir i conèixer millor els creadors i creadores que formen part de l’Aula de Públics, i de les temàtiques que aborden.

Voleu conèixer una mica més sobre els tallers i els artesans que visitarem al Poble Espanyol?

Lubesi (de la ma de Juan Becerra), és un taller terrissaire amb torn de ceràmica tradicional. Amb més de 30 anys d’ofici, treballa en peces d’ús domèstic i complements incorporant noves eines, tècniques i processos de cocció per oferir artesania creativa i de qualitat.

Sañudo (de la ma del Julián Sañudo), és un taller d’artesania en cuir creat en 1971 a Buenos Aires, i que es va traslladar a Catalunya el 1978. Des de 1997 estan ubicats al Poble Espanyol. És un espai de creació artesana que combina tècniques tradicionals amb dissenys innovadors i actuals. Dins el taller compta amb una galeria d’art amb obres úniques i originals.

Florkanela, (de la ma de la Montse Casas) és un taller d’artesania tèxtil en teler de baix lliç. Conserva els mètodes tradicionals de l’elaboració de teixits per a la creació de peces úniques, i els combina amb mètodes més lligats a l’experimentació i la innovació en el teixit contemporani.