Categories
InSitu

INSITU · ESTUDI DE L’ESCENÒGRAF RAMON IVARS

 

Data de l’activitat: 19 octubre 2021 a les 18:30

Visita a l’estudi de disseny de l’escenògraf Ramon Ivars

Què és un escenògraf? quina és la seva tasca? com és l’estudi de treball d’un escenògraf?, com és dissenya l’escenografia d’un ballet?

Parlarem amb el Ramon Ivars, sota el nom La paradoxa de la fada, sobre el procès de disseny i creació de la seva darrera, i encara no estrenada, obra “La Sylphide” per a l’òpera de Bordeaux. Un projecte escènic de primer nivell que va veure aturada la seva estrena a causa de la crisi del coronavirus.

Reserva les teves entrades aquí

 

Dossier de públic

El Dossier de públics és una eina per aprofundir i conèixer millor els creadors i creadores que formen part de l’Aula de Públics, i de les temàtiques que aborden.

Ramon Ivars és un professional i d’una saga familiar central en el món de l’escenografia a Catalunya. A llarg de la seva carrera professional s’ha centrat en l’escenografia per a la dansa i l’òpera. En el seu currículum figuren muntatges dirigits per Ricard Salvat, Bonnin, John Strasberg, Peter Brook, Gian Carlo de l’Mònaco o Pau Monterde. Ha dissenyat per òperes i ballets del Liceu: Maria Estuarda, La Traviata, La força del destí , Le nozze de Fígaro… També ha treballat al costat de figures de la dansa com Maximiliano Guerra o Sylvie Guillem.

Ha combinat sempre la seva extensa carrera en diferents àmbits (teatre, dansa, òpera, cinema, televisió…) com a director escènic, escenògraf i figurinista amb la carrera de professor d’escenografia a l’Institut del Teatre i professor convidat en diverses facultats de l’estranger.

Té, entre altres guardons, el Premi Nacional d’Escenografia de la Generalitat i el diploma d’Honor a la Quadriennal de Praga.