Categories
InSitu

INSITU · Edifici Freixas

 

Data de l’activitat: 17 setembre 2021 a les 18:30

Visita a l’Edifici Feixas del Districte Cultural de L’Hospitalet

Amb motiu de la 7a edició del Barcelona Gallery Weekend, les galeries i espais de producció artística s’obren al públic. De la ma del comissàri d’art Jordi Garrido, visitarem en exclusiva un dels espais de referència del Districte Cultural de L’Hospitalet de Llobregat, l’Edifici Freixas.

Visitarem l’antiga fàbrica dels anys seixanta reconvertida avui en espai creatiu, on es barregen i hi treballen artesans, artistes de totes les disciplines i industrials tradicionals. Una fusió perfecte de creativitat, indústria i dinamisme econòmic en el Districte Cultural de L’Hospitalet.

Una visita exclusiva que ens portarà pels tallers dels artistes Germán Consetti, Francesca d’Alfonso i Raul Lobo, i Marc Sparfel. Creativitat i treball en xarxa com mai ho havíes vist!.

Pots reviure la visita aquí

 

Dossier de públic

El Dossier de públics és una eina per aprofundir i conèixer millor els creadors i creadores que formen part de l’Aula de Públics, i de les temàtiques que aborden.

L’Edifici Freixas, construït als anys seixanta, en ple desenvolupament industrial nacional, proporciona espais lluminosos, diàfans i orgànics en la seva distribució. Dóna cabuda a tota mena d’artistes, empreses culturals i industrials. Un excel·lent enclavament d’escultors, dissenyadors, artistes plàstics i ceramistes entre molts altres. Està ubicat en ple Districte Cultural de L’Hospitalet de Llobregat, un projecte de dinamització cultural i econòmica que ha esdevingut referent internacional.

El Districte Cultural de L’Hospitalet de Llobregat és un dels projectes estatègics de la ciutat de L’Hospitalet per atraure talent artístic i creatiu a la ciutat i fer-ne d’ell un motor cultural i econòmic de la ciutat. En els darrers anys més de 500 artistes i artesans s’han instal·lat en el diferents espais del districte cultural, donat nova vida cultural a equipaments i instal·lacions del passat fabril de la ciutat. Ja són més d’una dotzena d’edificis repartits pel districte que allotgen estudis i tallers d’artistes de primera fila com Antoni Muntadas, Jordi Colomer o Carolina Olivares, i de centenars de galeries i petits tallers repartits pel districte.

Jordi Garrido (Barcelona, 1991) és graduat en Història de l’Art (Universitat de Barcelona, 2014) i té un Màster en Estudis Avançats en Història de l’Art (Universitat de Barcelona, 2015). Des de 2013 ha escrit a mitjans diversos com A*Desk, l’Endavant, Revista Mirall o Bonart, centrant-se en l’art actual. Ha comissariat exposicions a la Fundació Arranz-Bravo (L’Hospitalet), la Puntual (Sant Cugat) i el Museu de l’Hospitalet; també ha estat jurat de la Beca d’Arts Visuals de la Fundació Güell el 2019. És membre fundador del projecte Barcino Oriens de divulgació i reconstrucció històrica romana, que ha col·laborat amb entitats diverses com el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu de Badalona, el Museu d’Història de Catalunya, entre d’altres.

Visitarem els espais de l’edifici i els taller dels artistes German ConsettiFrancesca d’Alfonso i  Marc Sparfel

 

 

Amb la col·laboració del