Categories
Conversa De Grec a Grec

Diàleg amb Aina Tur sobre autoficció al teatre

Pots reviure la conversa aquí

 

Data de l’activitat: 16 juliol 2021 a les 21:30

L’autora i directora d’Una galaxia de luciérnagas conversa amb el director del TRESC

Dins del cicle #DeGrecaGrec i des del Teatre Maldà de Barcelona, podrem assistir a una postfunció de l’espectacle Una galaxia de luciérnagas dedicada a explorar el procés creatiu de l’espectacle, des de l’escriptura (autoficció), a la dramatúrgia i posada a l’escena, i fins a la interpretació.

La conversa, conduïda pel director del TRESC, Pepe Zapata, comptarà amb la directora Aina Tur i l’actriu Anna Alarcón, just desprès de finalitzat l’espectacle, i es podrà veure en directe des del canal de Youtube del GREC Festival.

 

Si voleu una entrada per la funció d’aquest dia i assistir-hi en directe a la postfunció, pots fer-ho des d’aquí

 

Dossier de públic

El Dossier de públics és una eina per aprofundir i conèixer millor els creadors i creadores que formen part de l’Aula de Públics, i de les temàtiques que aborden.

Una galaxia de luciérnagas és un espectacle íntimament lligat amb la vida de l’autora. El juliol del 1998, quan tenia 21 anys, Aina Tur era a Llatinoamèrica participant en un projecte de cooperació internacional amb altres ciutadans espanyols quan van patir un assalt a mà armada. Aquella experiència va transformar la vida de l’autora, tant per la duresa de la situació que va viure com per les seves conseqüències. Alguns dies més tard, van poder constatar que la procedència europea de quatre de les víctimes havia desfermat uns mecanismes que mai no s’haurien activat per cap habitant del país on es trobaven. El que va succeir va marcar la vida de l’autora i, possiblement, les de la resta de cooperants que l’acompanyaven en aquella circumstància.