Categories
Activitat pròpia Spoiler

Spòiler Temporada Teatral amb Recomana

 

Data de l’activitat: 13 setembre 2022 a les 18:00

Spòiler Temporada Teatral amb Recomana

Recomana.cat i el TRESC, et convidem a compartir amb nosaltres l’inici de Temporada Teatral 22/23 a l’Antic Teatre.

Després de les presentacions de les temporades de tots els teatres, és moment per asseure’s i decidir per a quins espectacles comprem entrades… Quins són els espectacles més destacats?, els musicals que no et pots perdre?, les perles amagades?, etc. Sovint, és difícil escollir entre tanta oferta, per això hem convocat a alguns crítics teatrals de Recomana.cat per traçar recorreguts a través dels diferents teatres i destriar allò que no ens pot passar per alt aquesta nova temporada.

*****

Crítics convidats:

  • ALBA CUENCA SÁNCHEZ: Comunicadora cultural i espectadora compulsiva. Coordinadora de diverses activitats a Recomana, entre elles el projecte de prescripció jove Novaveu. També col·labora amb l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) i amb la revista Entreacte, portant-ne les xarxes socials i escrivint articles.
  • JUAN CARLOS OLIVARES: Amb una llarga trajectòria com a crític teatral i periodista cultural, Juan Carlos Olivares és crític teatral de La Vanguardia des de 2017 i coordinador del jurat de teatre Premis de la Crítica Teatral de les Arts Escèniques, entre altres.

Col·laboren: Antic Teatre – Espai de creació, Recomana.cat i NovaVeu.

Dossier de públic

Categories
Activitat pròpia Spoiler

Spòiler Temporada Alta 2022

 

Data de l’activitat: 06 setembre 2022 a les 18:00

Spòiler Temporada Alta 2022

Presentació de la programació del Temporada Alta 2022 de la mà del seu director, Salvador Sunyer. La sessió estarà conduïda per Pepe Zapata, director del TRESC Comunitat de Cultura.

A partir de les 18 h es podrà seguir en directe a través d’Instagram Live des del perfil del TRESC, @tresccultura (https://www.instagram.com/tresccultura/)

SORTEIG:

  • Les persones que segueixin la sessió entraran en el sorteig d’una entrada doble per:
    • L’adversari – Funció del 8/10 – Teatre Municipal de Girona.
    • Caridad – Funció de 9/10 – El Canal de Salt.

 

Dossier de públic

Categories
Mots en viu

Sant Jordi de Nadal

 

Data de l’activitat: 26 novembre 2022 a les 00:00

Sant Jordi de Nadal

No et perdis la propera edició del Sant Jordi de Nadal! T’esperem els dies 26 i 27 de novembre a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm.

Tota la informació properament a www.santjordidenadal.cat

Dossier de públic

Categories
Mots en viu

Entre línies: Xerrades sobre literatura i esports

 

Data de l’activitat: 01 octubre 2022 a les 16:00

Entre línies: Xerrades sobre literatura i esports

 

Dossier de públic

Categories
Col·loqui

Documental del mes: El Secreto del Doctor Grinberg

 

Data de l’activitat: 01 setembre 2022 a les 19:30

Documental del mes: El Secreto del Doctor Grinberg

El 1994, i en ple clímax de la seva carrera, el doctor mexicà Jacobo Grinberg va desaparèixer misteriosament. Les estranyes circumstàncies de la seva desaparició han donat peu a múltiples hipòtesis i teories que han contribuït a ocultar la veritat del cas. Considerat per molts com l’Einstein de la consciència, Grinberg va portar l’estudi de la psicofisiologia més enllà dels límits de la ciència tradicional amb la finalitat d’acostar-se al potencial infinit del cervell humà i demostrar els primers indicis de la telepatia.
El director Ida Cuéllar ha investigat el cas durant set anys i ha construït un thriller metafísic trepidant, on es revelen proves desconegudes que reescriuen la crònica dels últims dies abans de la seva desaparició. Submergir-se en el misteri del doctor Grinberg implica reflexionar sobre el misteri de l’existència humana i, més que oferir respostes, descobrirem com fer-nos millors preguntes.

Dossier de públic

Categories
Mots en viu

Ruta literària: “Francesca de Barcelona” amb Laia Perearnau

 

Data de l’activitat: 21 juliol 2022 a les 19:00

Ruta literària: “Francesca de Barcelona” amb Laia Perearnau

Punt de trobada: Plaça de les Olles, davant de Cal Pep.

Vine a descobrir “Francesca de Barcelona” la novel·la de Laia Perearnau guanyadora del Premi Néstor Luján de novel·la històrica!

En aquesta ruta literària amb l’autora descobriràs la vida d’una de les poques metgesses que va poder exercir a la ciutat de Barcelona el segle XIV: farem un passeig pels carrers de la Ribera i ens arribarem el Call on vivien els jueus.

La ruta acabarà a la llibreria La Central, on podràs comprar el llibre i per tal que te’l signi l’autora.

Francesca de Barcelona (Columna)

Una dona extraordinària que desitja ser cirurgiana, un amor impossible, una lluita insaciable. Un relat enlluernador de la Barcelona del segle XIV.

Barcelona, 1382. La Francesca és una noia cristiana de quinze anys que ajuda la seva àvia Bonanada a fer de llevadora. L’àvia li ensenya els secrets de l’ofici i la introdueix en el domini de les plantes remeieres, però ella no en té prou, i malgrat que viu en un entorn molt humil, té la ferma determinació de convertir-se en metgessa i cirurgiana. Només hi ha un problema: aquesta és una professió reservada als homes i fer-s’hi un lloc és gairebé una quimera.

Gràcies al seu ofici de llevadora, visita sovint el Call. Allà coneixerà l’Astruc, un noi jueu provinent d’una nissaga de metges que vol estudiar medicina. Tots dos arribaran a l’acord de compartir coneixements: la Francesca li ensenyarà tot el que sap sobre plantes i ell li donarà accés als seus llibres. Però la medicina no és la seva única passió: la Francesca està enamorada d’en Martí, el seu amic d’infantesa, i amb aquest amor s’iniciarà en la vida adulta, una vida trepidant plena d’obstacles, amor, traïcions i passions.

Basada en una història real i amb una narració absolutament enlluernadora, Laia Perearnau ens endinsa magistralment a la Barcelona del segle XIV, quan les malalties feien estralls, i ens fa vibrar amb la vida d’una dona extraordinària, plena de determinació, que va lluitar incansablement contra els límits imposats a les dones de la seva època.

Dossier de públic

Categories
El Podcast de l'Aula de Públics

Podcast: Premi TRESC a Jaume Sisa

 

Data de l’activitat: 11 juliol 2022 a les 10:00

Podcast: Premi TRESC a Jaume Sisa

Jaume Sisa rep el primer premi TRESC de la mà del Consell de Públics de la Comunitat de Cultura. En aquest episodi del Podcast de l’Aula de Podcast: Premi TRESC a Jaume SisaPúblics del TRESC recuperem l’acte amb la conversa entre Donat Putx i Jordi Bianciotto i un sorpresa final de la mà de la coral Sis Punts i Veus de l’Once Catalunya.

Dossier de públic

Categories
InSitu

Visites guiades a l’exposició “Turner. La llum és color”

 

Data de l’activitat: 12 juliol 2022 a les 18:00

Visites guiades a l’exposició “Turner. La llum és color”

Per al pintor, aquarel·lista i gravador romàntic anglès Joseph Mallord William Turner (1775-1851) els elements de la natura són forces abstractes, amb la seva pròpia simbologia i significat. Aquesta exposició explora la seva fascinació pels fenòmens meteorològics i atmosfèrics, des dels inicis de la seva obra, a la dècada de 1790, i fins a finals dels anys 1840.

Turner, reconegut com el millor paisatgista del període romàntic pel seu domini de la llum, el color i l’atmosfera, pinta les immenses forces de la natura que ja en aquella època de grans canvis, a inicis de la primera revolució industrial, començaven a estar amenaçades. A través d’un centenar d’obres, pintures, dibuixos, esbossos i gravats, l’exposició ressegueix el desenvolupament de les composicions de Turner, a partir dels primers esbossos, fins a les aquarel·les, els olis o els gravats finals.

La mostra revela com l’aquarel·la va ser fonamental en l’enfocament científic, però intuïtiu de l’artista, que li va permetre copsar la intensitat de les forces de la natura amb una precisió expressiva mai igualada. La principal inspiració de Turner va sorgir dels seus viatges per la Gran Bretanya i l’Europa continental i els seus paisatges incorporen fonts diverses, des de la mitologia clàssica fins a la història de l’art o les invencions tecnològiques modernes, i se situen entre la tradició i la innovació. Aquesta exposició confronta l’espectador amb una experiència sensorial de la natura que ens afecta avui tant com ho va fer als seus contemporanis.

Dossier de públic

Categories
Col·loqui

Assaig obert de Paraíso Perdido

 

Data de l’activitat: 16 juliol 2022 a les 12:00

Assaig obert (30′) de Paraíso Perdido

Assaig obert de 30 minuts (només es representarà un petit tros de l’obra) i conversa posterior amb el director del muntatge, l’Andrés Lima, i l’equip artístic de “Paraíso Perdido“, espectacle que tindrà lloc al Teatre Grec, encapçalat per en Pere Arquillué.

No t’ho pots perdre, vine al TNC el pròxim dissabte 16/07.

Dossier de públic

Categories
Col·loqui

Xerrada amb Alba G. Corral a propòsit del Concert amb l’OBC al Teatre Grec

 

Data de l’activitat: 04 juliol 2022 a les 18:30

Xerrada amb Alba G. Corral a propòsit del Concert amb l’OBC al Teatre Grec

No et perdis a l’Alba G. Corral,  una de les artistes visuals més reconegudes del moment, qui complementarà amb les seves projeccions el concert de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) al Teatre Grec, parlant sobre el procés creatiu seguit per acompanyar visualment el repertori del concert basat en ‘La cançó de la Terra’ de Mahler.

No deixis que t’ho expliquin!

Dossier de públic