Data de l’activitat: 20 desembre 2020 a les 20:45
Diàlegs TRANS-atlàntics
Com és ser trans aquí i allà, al nostre país i a l’altra banda de l’Atlàntic? Davant la hipotètica aprovació d’una llei trans a Espanya, volem parlar amb persones que van lluitar per l’aprovació al seu país, que ens contin la seva experiència, i també,en un pla més general, que ens expliquin com es viu en un cos trans en els seus països.
Amb motiu de la programació de l’espectacle Tránsitos al teatre La Gleva dins el programa De Grec a Grec, ens endinsem en els trànsits vitals tals com el càncer, l’amor o la vellesa, a través de cinc personatges que conformen una família on dues dones trans, una persona no binària, un jove queer i una vella drag encarnaran, des dels seus cossos i identitats dissidents, històries humanes que escapen dels seus trànsits de gènere.
Amb aquest Diàleg posem en connexió a personatges de les dues bandes de l’oceà:
- Susy Shock (Argentina), actriu, escriptora, cantant i docent.
- Delfina Martínez (Uruguay), actriu, gestora cultural i activista.
- Nicole Avventurato (Catalunya), cantant i actriu.
- Keops Guerrero (Mèxic), ballarina, coreògrafa i gestora cultural.
- Moderador: Teo Pardo (Catalunya), activista
Pots reviure la conversa aquí
Dossier de públic
El Dossier de públics és una eina per aprofundir i conèixer millor els creadors i creadores que formen part de l’Aula de Públics, i de les temàtiques que aborden.
Susy Shock és una actriu, escriptora, cantant i docent argentina, molt reconeguda per la seva faceta activista. Forma part de l’organització Futuro Trans, i també del Frente Nacional por la Ley de Identidad de Género que va ser aprovada a Argentina al 2012.
Delfina Martínez és actriu, gestora cultural i activista pels drets de les persones trans a l’Uruguai. Va ser una de les impulsores de la campanya per l’aprovació de la llei trans integral al seu país, que es va aprovar al 2016.
Nicole Avventurato és una cantant i actriu catalana. És una de les cares més visibles del moviment transfeminista a Barcelona i sobretot per la lluita contra les anomenades TERF (feministes radicals trans-excloents).
Keops Guerrero és una ballarina, coreògrafa i gestora cultural mexicana que dirigeix l’associació cultural i companyia d’arts escèniques Ningyo. Actualment resideix a Barcelona on col·labora amb el Cabaret Trans.
Teo Pardo, és professor de biologia en un institut, educador i afectivo-sexual. Pedagog queer per a petits i grans i activista trans i feminista. Forma part del col·lectiu d’intèrprets transfeministes “Fetesamans”. Ha col.laborat als llibres “Transfeminismos: fricciones, epistemes y flujos”, compilat per Miriam Solà i Elena Urko, i “M’estimes i em times”, de Júlia Bertran.