Categories
De Grec a Grec

Màgic d’Oz · Presentació abans de la projecció

 

Data de l’activitat: 27 desembre 2020 a les 16:30

Un clàssic del cinema posat al dia amb un nou musical

Amb motiu de la representació del musical familiar “El Màgic d’Oz” al Teatre Condal, preprojecció amb part de l’equip artístic de la companyia, per explicar el procés de creació d’una versió del clàssic a partir del text original, no de la pel·lícula, i amb la interpretació musical d’algun dels temes del musical.

A continuació, projecció del clàssic de la MGM amb la Judy Garland.

Participaren:
· David Selvas, director i co-autor de la dramatúrgia
· Marc Artigau, co-autor de la dramatúrgia
· Paula Jornet, compositora
· Andreu Gallén, director musical

Amb la moderació del director del TRESC, Pepe Zapata

Pots recuperar la presentació aquí

 

Dossier de públic

El Dossier de públics és una eina per aprofundir i conèixer millor els creadors i creadores que formen part de l’Aula de Públics, i de les temàtiques que aborden.

El Màgic d’Oz és un clàssic de la literatura nordamericana. Publicat per primer cop el 1900, es va convertir de seguida en un gran èxit tant als Estats Units com a Europa. Des de llavors les adapatacions del llibre han estat innumerables, començant per la ja clàssica versió cinematogràfica de 1939 amb Judy Garland com a Dorothy.

Pel·lícules, musicals, adaptacions teatrals, sèries, col·leccions de joguines… S’han fet tot tipus de formats que han donat vida als personatges i han actualitzat els principis sobre els que es sustenta la novel·la, que no va ser escrita exclusivament per a nens. Aquí podeu veure una versió de 1925 en cinema mut.

També podeu accedir a la llista d’Spotify de la Brutal i a les recomanacions del bloc de les Biblioteques de Barcelona.