Categories
Primera Fila

Primera Fila amb Toni Soler

 

Data de l’activitat: 05 octubre 2023 a les 19:00

Després de l’aturada de l’estiu, torna el cicle Primera Fila!

En aquesta nova trobada, David Sabaté entrevistarà a Toni Soler:

Nascut el 1965 a Figueres, va créixer a Badalona. Es va llicenciar en Història Contemporània a la UB. Ja de ben jove va començar a col·laborar en els mitjans de comunicació locals. Després va ser redactor de política catalana als diaris Avui i El observador.

Després de fer de periodista i guionista ocasional en diversos mitjans, l’any 1995 es va incorporar a l’equip del programa El Terrat de Ràdio Barcelona com a guionista. La seva col·laboració amb Andreu Buenafuente va continuar a TV3 en els programes Sense Títol i Bonic Vespre també com a guionista.

De l’any 1997 a l’any 2000 dirigeix el programa Malalts de Tele a TV3. Un espai de paròdia i actualitat televisiva, que li va valer el Premi Ondas 98 al programa més innovador. Entre 2000 i 2009 va dirigir el programa Minoria Absoluta a Rac1 que ha obtingut, entre d’altres, el Premi Ciutat de Barcelona, el Premi Ondas al millor programa de ràdio i el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Alguns dels projectes televisius dirigits per Toni Soler, tots ells de to humorístic han estat: Set de Notícies i Set de Nit a TV3, i el setmanal Mire Usté, a Antena 3. El 2006 Toni Soler dirigeix el programa de sàtira política Polònia a TV3, guardonat amb el premi Ondas 2007 i el Premi Nacional de Comunicació de 2021, entre d’altres. El 2009 va tenir una exitosa versió esportiva, Crackòvia.

Des de 2009 Soler és president de Minoria Absoluta SL, una productora audiovisual amb una llarga trajectòria en els camps de l’humor, l’entreteniment i l’actualitat, tant en televisió com en ràdio.

Soler col·labora regularment en premsa, actualment escriu al diari Ara i és autor de diferents llibres: Pretèrit Imperfecte, L’última carta de Companys, Els mals moments, Diccionari poc útil, Història de Catalunya (modèstia a part), Vota’m inútil i Amb llengua o sense.

El seu darrer projecte és la direcció de la revista trimestral El Món d’Ahir, una publicació que barreja història, literatura i periodisme.

No deixis que t’ho expliquin i vine a conèixer a Toni Soler mentre fas una cervesa ben fresca! A més, durant l’activitat sortejarem 3 exemplars de l’última publicació d’El Món d’Ahir!

Dossier de públic