Categories
Primera Fila

Primera Fila amb Pere Arquillué

 

Data de l’activitat: 07 març 2024 a les 20:00

Torna el cicle Primera Fila, i per la primera trobada d’aquest 2024 comptem amb un convidat de luxe!

En aquesta nova trobada, David Sabaté entrevistarà a Pere Arquillué:

La seva trajectòria és extensíssima tant en teatre com en cinema i televisió. En actiu des de 1990, durant els últims anys destaca la seva participació en obres de teatre com L’adversari d’Emmanuel Carrère, dirigida per Julio Manrique; Paraíso Perdido d’Helena Tornero, dirigida per Andrés Lima; Jerusalem, de Jez Butterworth, dirigida per Julio Manrique; Àngels a Amèrica, de Tony Kushner, dirigida per David Selvas; Blasted, de Sarah Kane, dirigida per Alícia Gorina; Primer amor, de Samuel Beckett, i Art, de Yasmina Reza, totes dues dirigides per Miquel Górriz; El preu, d’Arthur Miller, dirigida per Sílvia Munt, o Els veïns de dalt, escrita i dirigida per Cesc Gay.

També ha treballat sota la direcció de Xavier Albertí, Mario Gas, Sergi Belbel, Calixto Bieito, Lluís Homar, Carme Portaceli, Pau Miró, Ariel García Valdés, Joan Ollé, Rosa M. Sardà, Josep M. Flotats, Georges Lavaudant, Àlex Rigola, Carlota Subirós i Gerardo Vera, entre d’altres.

Recentment, ha participat a El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc de Josep Maria Miró amb direcció de Xavier Albertí. En el terreny de la direcció, ha dirigit Audiència i Vernissatge de Václav Havel. En l’àmbit del cinema, ha participat en una quinzena de pel·lícules sota les ordres de Ventura Pons, Josep M. Forn, Carlos Saura, Fernando León de Aranoa, Lalo García i Nacho García Velilla, entre d’altres. En televisió i en els últims anys, destaca la seva participació en les sèries Félix (Movistar +), Sé quién eres (T5), La Riera (TV3) i Cazadores de hombres (A3).

Ha rebut una desena de premis, entre els quals destaquen el Premi Nacional de Cultura en la modalitat de teatre, atorgat pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (2011), quatre premis Butaca a millor actor de teatre (2008, 2011, 2013 i 2019), El Premi Max al Millor Actor (2023), quatre premis de la Crítica Teatral a la interpretació (1997, 2009, 2019 i 2023), el Premi Ciutat de Barcelona 2011 i el premi Jordi Dauder de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida (2013).

Pere Arquillué ens parlarà del nou espectacle que estrenarà a la Sala Fabià Puigserver del Teatre Lliure: Ifigènia. Un espectacle dirigit per Alicia Gorina que podreu veure del 24 d’abril al 2 de juny.

Ah! I entre totes les persones assistents al Primera Fila se sortejarà una invitació doble per veure Ifigènia el dissabte 27 d’abril a les 19h.

Dossier de públic