Categories
Escena TRESC

Prèvia exclusiva · Els ulls de l’etern germà

 

Data de l’activitat: 07 febrer 2023 a les 20:00

  • TORNEN LES PRÈVIES TRESC A LA BIBLIOTECA DE CATALUNYA PER NOMÉS 15€! No et perdis aquesta funció exclusiva per socis i sòcies del TRESC aquest 07/02, un dia abans de l’estrena de l’obra de La Perla 29. 

 

*****

Virata és un guerrer famós, conegut amb el nom d’”Espasa de Centelles”, que viu a les terres Birgwaghenses del Rei Rajupta. Ell sol com a capità dels exèrcits reials aconsegueix la victòria en unes grans lluites interiors. El rei, agraït, li dóna la gran espasa reial i mig regne si el vol. Però Virata té el record gravat de la mirada penetrant i eterna del seu germà, al qual ha mort sense saber-ho al camp de batalla. Virata decideix no tocar mai més les armes ni fer res que pugui restar tanta llibertat a un altre home: l’acció d’un mateix pot restar la llibertat de l’altre, i mai no és prou justa. Aquesta convicció el farà embrancar-se a un llarg periple en busca de la justícia i la llibertat, l’intent (potser infructuós) de viure en aquest món suspenent l’acció i sense causar efectes en la vida dels altres.

A partir del relat homònim de Stefan Zweig i alguns fragments de les seves memòries personals, LaPerla29 torna a portar als escenaris 20 anys després de la seva estrena i sota la direcció d’Oriol Broggi, aquesta gran faula sobre les accions vitals, el desig, els lligams amb els altres i, en definitiva, sobre viure en un món compartit. Un dilema que Stefan Zweig planteja d’una manera preciosa i gairebé universal.

Dossier de públic