Categories
Escena TRESC

Col·loqui prefunció ‘L’Enterrador’

 

Data de l’activitat: 13 juny 2024 a les 19:30

 ACTIVITAT PREFUNCIÓ:

  • Jordi Barra és historiador i també ha elaborat la guia i el dossier pedagògic de L’Enterrador. Abans de la funció, tindrem l’oportunitat de trobar-nos amb ell perquè ens pugui fer una contextualització històrica de la peça i, així, poder gaudir encara més de l’espectacle.
    Si has comprat la teva entrada, pots inscriure’t a l’activitat a partir del formulari: https://forms.gle/rJwL7pNAbjWH3e1s7

 

*****

ATENCIÓ! L’adreça exacta la rebràs 48h abans de l’esdeveniment per email.

Ens hem citat en un punt secret de la ciutat just al capvespre. Estem buscant l’enterrador. A l’hora fixada, ens traslladem temporalment al temps de la postguerra i físicament, sigil·losament, d’amagatotis, als afores de la ciutat, fins arribar a unes fosses. Quan hi arribem, hi trobarem l’enterrador, alertes perquè no ens descobreixi ningú. L’enterrador ens explicarà la seva història i, gràcies al seu sistema secret d’identificació, ens ajudarà a acomiadar-nos dels nostres morts, aquelles persones que ens han deixat abruptament, víctimes de la injustícia.

L’enterrador és una obra teatral de ficció que es basa lliurement en les vivències de diverses persones, entre elles les de Leoncio Badia Navarro, conegut també com “l’enterrador de Paterna”, el testimoni del qual ha quedat recollit en nombrosos reportatges de premsa escrita i ràdio. L’espectacle pretén també ser un homenatge a totes les persones -en molts casos herois anònims- que amb la seva determinació van deixar testimoni d’humanitat i dignitat en mig de l’horror i la barbàrie de la Guerra Civil i la postguerra.

Es realitzaran dos passis d’aquest espectacle, assegura’t de comprar les entrades per l’hora que més t’interessa:

  • Primer passi a les 20:30h
  • Segon passi a les 22:00h

Dossier de públic