Categories
Espectacle

Barcelona Mestissa · Grec Festival de Barcelona 2024

 

Data de l’activitat: 22 juliol 2024 a les 22:00

Gaudeix de l’actuació de Macaco, Queralt Lahoz, Momi Maiga, Nakany Kante, Kiki Morente, El Niño de Elche, Anna Ferrer, Las Ninyas del Corro, Alizzz i Maria Arnal en un sol espectacle. 

“Barcelona Mestissa” proposa la revisió i contemporització del concepte mestissatge a través d’una mescla d’artistes que representin l’origen de l’autèntica Barcelona construïda sobre el pilar i riquesa de la immigració i, a la vegada, reivindiquin l’existència d’una nova Barcelona mestissa fruit de l’encontre entre la re-investigació dels nostres gèneres folklòrics i l’absorció de nous i vells ritmes vinguts d’arreu de la península, la Mediterrània i el món.

Fa aproximadament 20 anys l’anomenada “escena musical mestissa catalana” va ocupar gran part dels escenaris del país. En aquell moment es van re-valoritzar gèneres musicals dels anys 60 com la rumba catalana així com alguns dels seus principals re-fundadors, com Peret o Gato Pérez. Malgrat que el terme “mestissatge” ha quedat associat a aquells anys i propostes musicals concretes dins l’imaginari col·lectiu, la constant mescla cultural de la ciutat ha seguit creant noves sinergies i propostes artístiques que han fet evolucionar i revitalitzar l’univers sonor mestís de la ciutat.

Acompanyats d¿un espai que remet als temps del barraquisme a les muntanyes de Montjuïc, l’espectacle crearà sobre l’escenari una sinergia entre els artistes Queralt Lahoz, Momi Maiga, Nakany Kante, Kiki Morente, El Niño de Elche, Anna Ferrer, Las Ninyas del Corro, Alizzz i Maria Arnal que simbolitzaran la capacitat de la ciutat per acollir l’art de creadors d’arreu i convertir-lo en part de la seva identitat.

En aquesta nit única, la “Barcelona Mestissa” conquerirà l’escenari del Teatre GREC per a reivindicar-se i celebrar-se com a concepte viu, dinàmic, plural i de necessària constant evolució envers l’estancament, la nostàlgia i el retrocés.

Una coproducció del TRESC · Comunitat de Cultura i el Grec 2024 Festival de Barcelona, amb la complicitat del Taller de Músics.

Cartell: Creació de la il·lustradora Lara Costafreda, en col·laboració amb l’estudi 131 disseny gràfic, sobre la imatge original de Colita “Gitanes a Montjuïc” (Barcelona, 1962)

Dossier de públic